Деякі українські монети мають особливості, часто непомітні для звичайної людини, за які колекціонери готові платити непогані гроші. На яких монетах можна заробити від 3000 до 6000 гривень, показує ресурс "Монети-ягідки".

Отримати від 4000 до 6000 гривень можна за монету номіналом у 5 копійок 1992 року. Мова про різновид 1.1ААк, який має ряд особливостей, зокрема гурт з великою насічкою, потовщений у верхній частині середній зуб тризуба та одиницю в даті з хвостиком.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Цінність для колекціонерів представляє 1-гривнева монета 2001 випуску різновиду 1АДг. Її можна дізнатися гладким гуртом без написів. Вага монети 6,8 г, діаметр 26 мм. Заплатити за неї можуть до 5000 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Поповнити свій гаманець на 3000-5000 гривень можуть власники монети на 25 копійок 1992 року різновиду 4БАМ. Монета відрізняється опуклим щитом і втиснутим тризубцем на реверсі.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Серед колекціонерів монета отримала назву "Англійська карбування". Справа в тому, що при розробці ескізів митці припустилися помилки, а потім по них у Великій Британії виготовили пуансони для карбування монет.

Раніше портал Знай повідомляв, у вашій скарбничці могли завалятися тисячі гривень: за якими монетами полюють колекціонери.

Також наш портал інформував, у НБУ українцям запропонували вигідно позбутися старих монет: часу залишилося не так уже й багато.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, уважно перевірте гаманці та заначки: які гривневі банкноти можна продати за десятки тисяч.