Українцям розповіли про те, чому обмежено придатних до військової служби чоловіків безглуздо відправляти до військових частин. Виявилося, що їх не тренують, а також не дають виконувати бойові завдання. За фактом вони наче "відбувають термін".

Про це повідомив український блогер Павло Поламарчук у Facebook, посилаючись на статтю ZN. У селі Житомирської області є резервний батальйон. Він складається з близько 40 "обмежено придатних" та "недореабілітованих" позаштатників. Він зазначив, що їх направили до частини, хоча їм навіть не можна давати зброї.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

"Вивели поза штат військових частин, розселили по лісових хуторах, годують, виплачують по 600–800 грн на місяць (які нерідко витрачаються на алкоголь) — і все. Нащо вони там потрібні, люди самі не знають. Жодних бойових завдань їм не ставлять, тренінгів не проводять", - додав блогер.

Також Поламарчук зазначив, що цих чоловіків просто висмикнули із сім'ї та позбавили доходу.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток
Показати ще

"Мова у цій категорії йде про тяжкохворих, яких не можна було по нормам старого 402 наказу мобілізувати. Але яких мобілізували через тотальну корупцію у військоматах. Тобто, яких мобілізували тупо заради галочки через корупційну квоту в ТЦКСП. Далі возили по 5 кругів через всю Україну неопланами. Але від них в усіх бойових частинах відмовилися", - пояснив він.

Військовий квиток. Фото: Youtube
Військовий квиток. Фото: Youtube

Обмежено придатних не брали до жодного бойового підрозділу через стан здоров'я, а звільнитися шансу немає. Їх просто поселили у резервних ротах, де також є група поранених, які проходять реабілітацію.

"І шкутильгають без діла кульгаві й контужені, ковтають жменями пігулки, які їм надсилають родичі, й намагаються збагнути "логіку" Міноборони. Скоріше ГШ та КСВ", - підкреслив Павло.

Блогер поставив очевидне питання – навіщо тримати таких людей у ​​військових частинах, при цьому утримувати їх за гроші, які дуже потрібні армії.

Нагадаємо, чи можуть співробітники ТЦК вручити повістку в квартирі.

Раніше ми писали про те, що від долі не піти? На кордоні з Румунією виявили труп українця у теплій куртці, який утік від війни

Як повідомляв Знай.ua, знайдуть через сімейного лікаря або податкову: ТЦК почнуть "полювання" на ухилістів