Капітан ЗСУ Сергій Алимов засуджує дії працівників ТЦК, які мобілізують чоловіків варварськими методами. Він зазначає, що за це вони мають нести кримінальну відповідальність.

Про це військовий розповів в розмові журналісту Юрію Романенку.

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube
Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

Сергій Алимов обурюється, що військкоми хапають чоловіків прямо на вулиці. Він порівняв такі дії із буремними "90-ми роками, за що давали десять років".

Військовий зазначає, що працівники територіальниз центрів комплектації у прямому сенсі викрадають людину та мають відповідати за статтею 146 КК України "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

За це порушення "світить" від 5 до 10 років.

Алимов нагадав, що навіть поліцейські мають право затримувати людину максимум на 3 години, в той час як деяких призовників можуть тижнями утримувати в ТЦК.

Патрульні встановлюють особистість, та відпускають, в той час як воєнкоми утримують людину силою.

Мобілізація в Україні. Фото: Youtube
Мобілізація в Україні. Фото: Youtube

Капітан ЗСУ обурений ситуацією, коли працівники ТЦК виписують повістки "на коліні", просто вписуючи у бланк дані чоловіків.

Він зазначає, що це є підробкою документів та повинно каратися позбавленням волі строком від 3 до 5 років згідно зі ст. 355 КК України "Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань".

ЗСУ. Фото Генштаба
ЗСУ. Фото Генштаба

Алимов підкреслив, що дані про військовозобов'язаних надають військкоматам органи місцевого самоврядування. Їх дії будуть відповідати законам тільки у тому випадку, якщо вони заздалегідь будуть готувати повістки та вручати за місцем проживання особи.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на пошуки виходять цілі патрулі: як поліція разом із працівниками ТЦК "виловлюють" чоловіків на вулицях.

Також наш портал інформував військовий облік жінок в Україні: документи для ТЦК, розмір штрафу за ігнорування і хто звільнений від процедури.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на Сумщині хочуть мобілізувати інваліда з дитинства: ВВК визнала придатним, незважаючи на відсутність кисті руки та зору.