Незважаючи на масові протести українців та заклик Зеленського перестати витрачати гроші на бруківку, Дніпропетровська ОДА затіяла ремонт доріг на загальну суму в 2,93 млрд грн.

Тиждень для голови адміністрації Сергія Лисака видався дуже "плідним", адже з десяти найбільших тендерів в Україні чотири провели саме на Дніпропетровщині. На це звернув увагу народний депутат Ярослав Железняк.

"Пацани, вам не здається, що щось пішло не так у нас?", - обурився він.

Пост Ярослава Железняка, скріншот
Пост Ярослава Железняка, скріншот

Крім того, ремонтом однієї з доріг займатиметься фірма, власники якої пов'язані з братами Дубінськими. Про це розповів журналіст Іван Красіков. Тендери проводив Департамент капітального будівництва та ЖКГ ОДА, який очолює Валерія Гаркуша, що працює із братами вже 8 років.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

"Ви ще побачите, як фірми, пов'язані з братами Дубінськими будуть отримувати кошти платників податків США на проекти з відновлення зруйнованих населених пунктів. Пікантність отримання цих коштів буде в тому, що у США брати Дубінські розшукуються ФБР", - зазначив він.

Пост Івана Красікова, скріншот
Пост Івана Красікова, скріншот

Також Дніпропетровська ОДА не висунула вимогу, щоб учасники тендерів мали досвід виконання аналогічних робіт у розмірі до 100% від нового замовлення, пише "Наші Гроші".

"Єдиною вимогою було аби учасник надав хоча б один договір про ремонт доріг, укладений не раніше 2020 року. І у "Інвестбуду" якраз за все життя фірми якраз і був один єдиний підряд на ремонт дороги, отриманий у 2020 році. І розміром далеко не 570 млн грн, як зараз, а в десять разів менше – 55 млн грн", - зазначили у виданні.

Так, на ремонт доріг Лисак лише за пару днів взяв із бюджету 2,93 млрд грн, а з середини серпня загальна сума склала 5,73 млрд. грн.

Нагадаємо, вже два роки як відремонтована: у Львові затіяли провести реконструкцію вулиці Бандери за майже 100 млн

Раніше ми писали про те, що Держпідприємство витратить більше 8 млн на кулінарне шоу: гроші отримає компанія, пов'язана з російським шоуменом Олександром Цекало

Як повідомляв Знай.ua, сотні мільйонів доларів у будівництво: компанія пов'язана з Юрієм Бойком інвестує в київську нерухомість