Порівняно з багатомільйонними тендерами чиновників, майже 53 тисячі гривень на смартфони для Вишгородського комунального підприємства "Водоканал" здаються "дрібницею", але не все так просто.

Підприємство купило 2 смартфони Samsung за 52 798 грн, згідно з даними в системі Prozorro. При цьому єдиним учасником та переможцем стала мережа торгових центрів "Епіцентр К", якою володіють депутат із групи "За майбутнє" Олександр Герега та його родина.

Тендер на придбання телефонів, скріншот
Тендер на придбання телефонів, скріншот

Цікаво те, що "Епіцентр" уклав договір за очікуваною вартістю і жодної копійки не поступився. Так, на два смартфони для "Водоканалу" – Samsung SM-S908 та Samsung SM-A546, виділили 52 тис. 798 грн 1 коп.

Тендер на придбання телефонів, скріншот
Тендер на придбання телефонів, скріншот

Українцям оприлюднили лише звіт про закупівлю, жодних подробиць про ціни чи характеристики гаджетів невідомі. Це означає, що не можна точно перевірити різницю між закупівлею у постачальника та ринковою ціною.
Саме на ці моделі телефонів ціни в інтернет магазинах відрізняються. Наприклад, один із них можна придбати і за 31 562 грн, і за 60 275 грн. А ось другий трохи дешевше, до 17 529 грн.

Також портал Знай.ua писав, що "Енергоатом" віддасть фірмі місцевого депутата понад 168 млн на будівництво: ціни на бетон - удвічі вищі за ринкові

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще