Історія зі скандальними закупівлями під час війни продовжується. У Миколаєві вирішили витратити понад 7 мільйонів гривень на нові саджанці дерев та кущів.

КП "Миколаївські парки" запланувало озеленити місто за рахунок держбюджету на загальну суму за 7 мільйонів 726 тисяч 475 гривень, згідно з даними в системі ProZorro.

Так, до 20 грудня 2023 року мають придбати 257 саджанців липи крупнолистої, 38 саджанців клену Гіналла, 6 саджанців туй аурея На-На золотокончікової, 30 кущів ялівців "Блакитний Дунай", 150 саджанців сосни чорної, 40 саджанців катальпи бігнонієвидної Нана, 20 саджанців софори японської та 16 390 кущів бирючини звичайної.

Тендер на закупівлю саджанців, скріншот
Тендер на закупівлю саджанців, скріншот

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич заявив, що "обіцяв жителям" нові дерева, але після скандалу у мережі прислухався до тих, хто виступив проти цієї ідеї. Він навіть створив опитування у своєму Telegram-каналі, щоб "вирішити долю" цих 7 мільйонів.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

"Коли ми зносили старі тополі на проспекті Центральному, ми обіцяли жителям висадити нові дерева. Найближчого місяця ще буде проведений масштабний ремонт водомереж, після якого теж потрібно буде зробити компенсаційну висадку дерев, оскільки якась частина насаджень, на жаль, буде пошкоджена. КП "Миколаївські парки" цього року планували закупити саджанці дерев (липа, сосна, катальпа, клен, туя, софора) та кущів. Виникла серйозна дискусія у соцмережах. Частина жителів підтримує висадку дерев, інша - проти цього. Хочу дізнатись вашу думку", - написав він.

Після цього чиновник також запропонував витратити гроші на закупівлю п'яти автомобілів для військовослужбовців, враховуючи, що вартість одного пікапа складає 1,4 мільйона гривень.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич
Мер Миколаєва Олександр Сенкевич

Нагадаємо, вже два роки як відремонтовано: у Львові затіяли провести реконструкцію вулиці Бандери за майже 100 млн

Раніше ми писали про те, що вимагають припинити "зливати" гроші з бюджету: українці зібралися на масові протести

Як повідомляв Знай.ua, у Києві вирішили перекласти хорошу плитку, поки укриття готові не всі: "Мародер Віталій Кличко"