В Україні працюють над створенням єдиного електронного реєстру призовників. Адвокат Ростислав Кравець вважає, що він зашкодить національній безпеці України та напряму загрожує незалежності держави, особливо в умовах війни.

Про це він розповів на своєму Youtube-каналі.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Фахівець розповів, що нардепи планують наповнити великою кількістю інформаціії про осіб цей реєстр. Нардепи пояснюють, що його створення допоможе у пошуку ухилянтів.

Адвокат впевнений у тому, що електронний реєстр насправді буде надавати доступ до усієї конфіденціальної інформації про українців зрядникам та іноземним агентам.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube
Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube

Фахівець розповідає, що реєстр призовників буде мати усю інформацію від податкової.

У спеціаліста виникає багато питань з доцільності такої інформації, та як саме вона може допомогти розшукати ухилянтів.

Юрист пояснює, що до реєстру будуть внесені усі дані МОЗ — номери телефонів, електронні адреси військовозобов'язаних та резервістів, стан їхнього здоров'я.

ЗСУ. Фото Генштаба
ЗСУ. Фото Генштаба

Він наголошує на тому, що багато українців не надавали свою згоду, на те, щоб інформація про них вносилась ще до якихось реєстрів і це суперечить законодавству.

Ростислав Кравець вважає, що збір повного досьє на кожного громадянина України, це ніщо інше як прояв тоталітарної країни.

ЗСУ. Фото Генштабу
ЗСУ. Фото Генштабу

Такі методи присутні лише у державах, які обмежуть права та свободи своїх громадян.

Юрист зазначає, що в нашій країні існує велика кількість зрадників, які будуть намагатися отримати доступ до електронного реєстру призовників.

ЗСУ. Фото Генштаба
ЗСУ. Фото Генштаба

"Донесіть будь ласка народним обранцям, що це не можна приймати. Це реальна державна зрада. Той реєстр, який існує зараз, його достатньо для військового обліку" - додає експерт.

Нагадаємо, бурхливі 90-ті повертаються: капітан ЗСУ розповів, як працівники ТЦК порушують закони

Як повідомляв "Знай.uа", "кульгають без діла криві та контужені": блогер показав службу обмежено придатних

Знай.ua писав, перекривають дорогу та кидаються під колеса: адвокат розповів, як діють воєнкоми на дорогах