Віктор Ляшко розповів, що лікарні спроможної мережі, в палатах яких не будуть встановлені кондиціонери не зможуть укласти контракт з НСЗУ за певними пакетами послуг.

Відповідну заяву опубліковано на офіційній сторінці МОЗ у Фейсбуці.

За даними Міністерства охорони здоров'я, мають кондиціонери лише 7 тисяч закладів із 54 000 лікарняних палат. Віктор Ляшко розповів, що це лише 12% від загальної кількості. На думку лікаря, медичні заклади самі можуть забезпечити комфортні умови для перебування не лише пацієнтів, а й лікарів. Більш того, лікарні можуть виконати це фінансово без підтримки міністерства. Адже МОЗ забезпечує заклади дорогими приладами та проводить реконструкції приміщень.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Медичним закладам доведеться встановити понад 47 103 кондиціонерів, вартість яких обійдеться не менш ніж в 1 мільярд бюджетних коштів.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

В минулому році головною вимогою до медичних закладів було створення альтернативних джерел електроенергії. Щоб у випадку відключень, не було відчутно дискомфорту.

"Тому, потрібно бути готовим не лише до холодів, а й до спеки" - стверджує Віктор Ляшко.

Скрін, Facebook Віктор Ляшко
Скрін, Facebook Віктор Ляшко

Якщо лікарні проігнорують вимогу та не встановлять кондиціонери, то Національна служба здоров'я України не підписуватиме контракт за певними пакетами послуг. Встановити прилади необхідно до кінця поточного року.

Пост МОЗ. Фото: скрін Фейсбук

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Олігархи під час війни відриваються як можуть": забудовник Дегтярівського мосту відсвяткував ювілей у костюмі Юлія Цезаря

Раніше портал Знай інформував, падіння Дегтярівського мосту і до чого тут Труханов і Кличко: активіст "розклав все по поличках"

Також наш портал повідомляв, "Укрнафта" до Нового року закуповує солодощі для дітей своїх працівників на 3,6 млн: про переселенців навіть не згадали