Благодійна організація дружини нардепа "Слуги народу" Юрія Камельчука допомагала переправляти ухилянтів за кордон. Вищий антикорупційний суд оприлюднив нові подробиці скандальної справи Людмили Марченко, яка за гроші видавала дозволи на виїзд закордон через систему "Шлях".

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду.

Виїзд за кордон, скріншот
Виїзд за кордон, скріншот

У липні цього року Людмила Марченко спільно зі своєю помічницею за хабар у розмірі 5300 доларів пообіцяла ухилянту посприяти у внесенні його даних в інформаційну систему "Шлях" для виїзду за кордон.

Згідно з матеріалами розслідування, благодійна організація "Фонд родини Камельчуків", якою керує Тетяна Камельчук, відправила лист-звернення до Київської ОВА про виїзд ухилянта за кордон як волонтера.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Виїзд за кордон, скріншот
Виїзд за кордон, скріншот

Фонд був заснований у 2021 році і займається наданням підтримки та фінансування дітям, які потребують допомоги по всій Україні. Під час війни фонд активно займався отриманням та доставкою гуманітарної допомоги з-за кордону.

український кордон
український кордон

Сам нардеп Камельчук заперечує причетність своєї дружини до справи про хабарництво. На своїй сторінці у Facebook він повідомив, що звернеться до НАБУ та ВАКС з проханням надати всю необхідну інформацію стосовно справи Людимили Марченко, яка начебто "відбілить" репутацію Фонду.

Дружина нардепа Юрія Камельчука причетна до скандальної справи про ухилистів. Фото Facebook
Дружина нардепа Юрія Камельчука причетна до скандальної справи про ухилистів. Фото Facebook

Нагадаємо, портал Знай інформував, бездіяльність Міндовкілля вкраде у держави 600 мільйонів: гроші не потрібні під час війни?

Раніше на порталі Знай повідомлялося, падіння Дегтярівського мосту і до чого тут Труханов і Кличко: активіст "розклав все по поличках"

Також ми писали, що нардеп Віталій Борт від ОПЗЖ неодноразово їздив у Крим та росію