Ми вже не уявляємо своє життя без онлайн-покупок. Особливо зараз у сезон холодів, дуже зручно замовити потрібну річ та забрати у найближчому відділені пошти чи поштоматі. Однак цим користуються шахраї, які особливо активізувалися під час війни.

Telegram-канал "Всевидяче око" розповів про схему аферистів, за якою ви залишитеся без "кровнозароблених", а шахраї "вийдуть сухими із води.

Шахраї, фото з відкритих джерел
Шахраї, фото з відкритих джерел

Шахраї викладають оголошення на майданчику OLX та просять невеличку передплату за товар. Після того як клієнт оплачує 200 грн, аферисти просять у рандомних власників інтернет-магазинів в Instagram реквізити для оплати замовлення.

Після цього, ці реквізити відправляють клієнтові.

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Після того як замовник на OLX оплачує суму та присилає скріншот, аферисти відправляють підтвердження оплати інтернет-магазину в Instagram.

Шахрай. Фото: скрін youtube
Шахрай. Фото: скрін youtube

Після того як магазин у Instagram отримує оплату, аферисти пишуть їм про те, що вони передумали купувати певну річ чи послугу та скидають вже свою картку для повернення грошей.

Далі шахраї просто блокують свого клієнта на OLX. Він звертається із заявою про шахрайство до кібеполіції та просять розібратися із власником картки, якому вони відправили кошти.

Телефонні шахраї, фото: gsminfo.com.ua
Телефонні шахраї, фото: gsminfo.com.ua

В такому випадку замовник на OLX залишається без грошей, Instagram-магазин має купу проблем, а шахраїв +200 гривень на картці.

Просто уявіть скільки людей можна так ошукати за добу.

Тож закликаємо вас бути обеережними, та замовляти потрібні для вас речі у перевірених місцях.

Нагадаємо, шахраї по-новому дурять українців, які шукають роботу: як не потрапити на гачок аферистів

Як повідомляв "Знай.ua", "чек залишився...": українців затримали німецькі копи за фальшиві гроші, валюту міняли в "Райффайзен банку"

Знай.ua писав, шахраї облаштували фейковий обмінник і крали чужі гроші "в польоті": "Два отвори..."