Вже кілька днів триває загострення конфлікту на Близькому Сході — терористи ХАМАСу вторглися на територію Ізраїлю, вбивши сотні мирних жителів.

Наразі відомо, що серед загиблих є цілих 7 громадян України. Одними з них виявилися Сергій Гредескул — іменитий вчений, доктор фізико-математичних наук, лауреат Державної премії УРСР — та його дружина Вікторія (доктор математичних наук). Вони проживали у Харкові до переїзду до Ізраїлю. Трагічну новину повідомив їх друг та журналіст Шимон Бріман у соціальній мережі Facebook. Він зазначив, що терористи увірвалися до них до будинку (у місті Офакім). Це сталося на 82-му році смерті.

"Вчений жив в Ізраїлі з 1992 року, працював у рамках проекту інтеграції вчених КАМЕА. Університет Бен-Гуріона в Негеві та Фізико-технічний інститут низьких температур у Харкові висловили співчуття рідним загиблих", - йдеться у публікації.

Гредескул народився під час Другої Світової війни, 1942 року. Потім закінчив Харківський державний інститут та працював у фізико-технічному інституті до 1971 року. Тоді ж він перейшов до Фізико-технічного інституту низьких температур Академії наук УРСР, а невдовзі переїхав до Ізраїлю, обіймав посаду професора.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Нагадаємо, росія навчила ХАМАС знищувати танки Ізраїлю: більше нема кому

Як повідомляв "Знай.uа", відома співачка та зірка "Голос країни" KOLA опинилася в епіцентрі війни в Ізраїлі: "Вони як шалені"

Знай.ua писав, масштабна провокація проти України: росіяни передали ХАМАС трофейну зброю, щоб дискредитувати нашу державу