Окупанти не здійснювала масованих ракетних ударів по Україні із 21 вересня. Таке трьохтижневе "затишшя" говорить про те, що ворог накопичує зброю для атак на об'єкти критично важливої інфраструктури у період похолодання.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Ракета Кинджал. Фото: Youtube
Ракета Кинджал. Фото: Youtube

У розвідці зазначають, що літаки дальньої авіації ВПС росії не завдавали ударів по Україні з 21 вересня, тобто вже протягом 21 дня.

"Хоча такі перерви не є чимось незвичайним, остання подібна перерва в ударах відбулася з 9 березня по 28 квітня 2023 року, тобто протягом 51 дня", - зазначили у відомстві.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода
Показати ще

Ракети рф. Фото: скриншот Youtube
Ракети рф. Фото: скриншот Youtube

В Міністерстві оборони Великої Британії припускають, що тоді окупанти вичерпали свої запаси боєздатних ракетних боєприпасів AS-23 після зимових атак проти критичної інфраструктури України.

"Цього разу цілком імовірно, що російська дальня авіація зберігає існуючі запаси ракет AS-23, а також використовують цю паузу для збільшення придатних для використання запасів, чекаючи подальших важких ударів по Україні взимку", - йдеться у повідомленні.

Ракета. Фото: скриншот з відео
Ракета. Фото: скриншот з відео

У звіті також йдеться, що останнім часом окупанти використовуючи безпілотники, наносили удари по об'єктах, пов'язаних із зерном, на півдні України.

Нагадаємо, портал Знай інформував, можливість нападу з території Білорусі: у Повітряних силах розповіли про ЗРК, Іскандери та авіацію

Раніше на порталі Знай повідомлялося, воїни ЗСУ змусять окупантів голодувати взимку 2023-24, не закінчуючи контрнаступу: погода ніяк не завадить

Також, наш портал інформував, українців попередили про небезпеку: росія накопичує ракети для масованого удару