З міста Дніпро прийшли дуже сумні, водночас тривожні новини. Співробітники Національної поліції підловили "на гарячому" офіцера, який вимагав 600 тисяч гривень хабара зі своїх підлеглих.

Абсурд ситуації у тому, що командир взводу не хотів просто так віддавати бойові виплати, які належать їм по праву.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ГУ Національної поліції Дніпропетровської області, також вони надали оперативні фото.

Оперативне фото від Нацполіції
Оперативне фото від Нацполіції

Повідомляється, що військовослужбовець одного з батальйонів ЗСУ вимагав гроші від чотирьох своїх підлеглих – по 150 тисяч гривень із кожного. За несплату хабара обіцяв завдати перешкод при проходженні служби та подальшому нарахуванні коштів за виконання бойових завдань.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Оперативне фото від Нацполіції
Оперативне фото від Нацполіції

Оперативне фото від Нацполіції
Оперативне фото від Нацполіції

Однак, 49-річного чоловіка затримали на стоянці гіпермаркету під час отримання коштів. У затриманого у службовому автомобілі виявили гроші - 600 тисяч гривень - отримані як хабар, два пістолети, антидронова рушниця. За його місцем проживання виявили 20 нових коптерів, зарядну станцію EcoFlow та патрони.

У соціальних мережах опублікували ім'я та прізвище підозрюваного - Юрій Ульшин, його позивний "Грек". Інформація вимагає офіційного підтвердження, і не забуватимемо про презумпцію невинності.

Юрій Ульшин "Грек", фото: Facebook
Юрій Ульшин "Грек", фото: Facebook

Фігуранту загрожує кримінальна відповідальність за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, "Цікаві документи": екс-глава Верховного Суду Всеволод Князєв у СІЗО встиг заробити 600 тис грн.

Раніше повідомлялося, грабували, ґвалтували і продавали наркотики: у Житомирі затримали банду, яка "полювала" на військових із "передка".

Також, СБУ затримала на хабарі нардепа Порошенка Сергія Алексєєва: хотів $50 тисяч.