На жаль не тільки а росії проблеми із забезпеченням військовослужбовців. З'ясувалось, що на початку минулого року Мноборони придбало на майже 10 млн гривень поношену форму для бійців.

Про це розповіла ТСН.ua голова Держаудитслужби Алла Басалаєва.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Вона зазначила, що в Україні не поодинокі випадки, коли у Міноборони замовляють товар для бійців за передплатою, та не отримують його.

"Випадки є різні: товар поставлений не в повному обсязі, невчасно та інше. Наприклад, приходить спецекспортер з поставкою пострілів. Каже, що в травні поставить. В травні він приходить до Міноборони і просить перенести поставку на серпень. Міноборони погодилось і підписало додаткову угоду. А в серпні приходить і каже, що нічого не поставить, тому що в квітні згорів завод нерезидента, де ми купуємо ті постріли. Шановний, в травні, коли ти приходив до Міноборони, ти не знав, що завод згорів в квітні? Оплату в доларах вони повернули, але на курсі ми втратили мільйони" - розповідає чиновниця.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Вона додала, що загалом сумма заборгованості перед Мінобороною становить близько 68 мільярдів гривень. Однак вона не уточнювала, за який саме період.

Також Басалаєва розповіла, про зірвану поставку одягу для військових.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

До кінця березня 2022 року іноземний постачальник повинен був доставити для військових 100 тис. комплектів, які складались із курток, сорочок та штанів. По цьому контракту Міноборони перерахувало 9,3 млн. євро (355 млн гривень) передплати.

Форма таки прийшла, однак сорочки десь загубились по дорозі, адже комплект, що прийшов включав лише штани та куртки.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Пізніше з'ясувалось, що для бійців передали форму, яку вже до цього хтось носив.

В кишенях було виявлено залишки тютюну, використані серветки та бруд. На речах також були плями та потертості.

Нагадаємо, НАБУ викрило махінації чиновників "Укрспирту": діяли за старою "схемою" та вкрали 55 млн

Раніше ми писали про те, що ремонт за 3 млн грн і підрядники з "кримінальним душком": скандал із укриттями у Києві не вщухає

Як повідомляв Знай.ua, антикоррада при МО знала, що гроші на закупівлю продовольства для ЗСУ віддали "злодіям"