Скандали в Україні продовжуються — частина з них належить безпосередньо до військової справи (ВЛК, ТЦК та СП).

Ось ГБР на офіційному сайті повідомило про підозру командиру однієї з військових частин Чернівецької області, а все через геніальне рішення "родом із СРСР".

ГБР, скріншот: dbr.gov.ua
ГБР, скріншот: dbr.gov.ua

Як виявилося, замість того, щоб військовослужбовці їхали протистояти окупанту на фронті, він доручив їм (сержанту та солдату) провести капітальний ремонт у нього у приватному будинку. Вони ще й гроші за це отримували "бойові" – 100 тисяч гривень на місяць.

"Більшість особового складу батальйону виконує бойові завдання на Сході країни. Однак фігуранти домовилися між собою про взаємовигідну угоду", - йдеться на сайті.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

ГБР, скріншот: dbr.gov.ua
ГБР, скріншот: dbr.gov.ua

Їм було оформлено "присутність на передових позиціях", що забезпечило одержання грошей у великому розмірі. Правоохоронці успішно провели низку обшуків, затримали військових та вилучили документацію. У результаті командира підозрюють у перевищенні влади, що посилюється умовами воєнного стану (ч. 5 статті 426-1 ККУ), а двох військовослужбовців — в ухиленні від військової служби. Їм загрожує до 10 років ув'язнення, а генію, якому вони робили ремонт, до 12 років.

Нагадаємо, на тлі скандалу з весіллям прокурора Ільницького ГБР просить українців повідомляти про корупціонерів: "На високих д*гани безпорадні"

Як повідомляв "Знай.ua", 50 тисяч доларів за керівну посаду: в одному з університетів хотіли кругленьку суму за ректорське крісло

Знай.ua писав, стала відома особа бандита, який кулаками змушував чоловіків підписувати повістки в ТЦК