В Україні вже неодноразово ходили розмови про часткове відкриття повітряного простору, щоб могли літати пасажирські літаки.

Начебто розглядався варіант відкриття аеропорту в Ужгороді, в якому літак вилітає одразу в повітряний простір іншої країни. Але українська влада вирішила, що це небезпечно. І це логічно, адже літаки в повітрі, а аеропорт на землі, в Україні. І росіяни не побояться куляти туди ракетами та дронами.

Наслідки удару ракети, фото: Офіс Генпрокурора
Наслідки удару ракети, фото: Офіс Генпрокурора

Більше того, деякі експерти стверджували, що аеропорти України теж зазнавали атак і тому функціонувати вони почнуть через тривалий час після зняття воєнного стану. Слава богу, це здавалося неправдою, адже вже зараз аеропорт "Бориспіль" у Києві готовий запускатися і чекає на перемогу України, щоб приймати перші літаки.

Гендиректор київського аеропорту Дубревський розповів, що вони зберегли більшість персоналу та уклали угоди з авіакомпаніями. Найбільший аеропорт України постраждав під час двох атак на початку війни.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців
Показати ще

Аеропорт "Бориспіль". Фото: Youtube
Аеропорт "Бориспіль". Фото: Youtube

Але, за словами Дубревського, вони не хочуть чекати на 1-2 роки після перемоги, тому вже завершили всі ремонтні роботи. Утримання працівників та електроенергія обходиться аеропорту 3,2 млн. євро на місяць, а на модернізацію потрібно ще €420 мільйонів.

Саме тому Літаки в "Борисполі" будуть вже через місяць після закінчення війни.

Нагадаємо, що "Бориспіль" виділив 150 тис. гривень на "кімнату тиші" у непрацюючому аеропорту: встановлять прожектори та м'які крісла.

Раніше ми повідомляли, що Rainair розповіли про відновлення польотів з України, керівництво лоукостера вже у Борисполі: "З'єднаємо із 20 столицями ЄС".