Повномасштабна війна триває — багато хто пам'ятає те, як усе відбувалося від 24 лютого 2022 року.

Але ми сфокусуємося не на негативних емоціях, хоча і їх трохи торкнемося. Тоді сотні світових компаній почали вирушати з РФ, зупиняючи свою діяльність на території країни-агресора. Проте існують і ті, які продовжують на щось чекати...

Ашан, скріншот: YouTube
Ашан, скріншот: YouTube

НАЗК (Національна агенція із запобігання корупції) продовжує свою роботу. Раніше вже було включено до переліку міжнародних спонсорів війни десятки компаній - Metro, Auchan, Leroy Merlin, Yves Rocher та інші. Незважаючи на санкції і те, що росіяни продовжують вбивати українців, частину організацій досі обслуговують російський ринок, сплачують там податки, які невдовзі йдуть на виробництво ракет та дронів.

Зараз експерти проаналізували компанії, які "вичікують" і заробляють у РФ. У рейтингу KSE серед таких є BlaBlaCar, Busfor. Ними володіє французька фірма Comuto SA, вона, як і інші гіганти, досі утримують російські офіси. Вони 2022 року сплатили 306 мільйонів рублів податків... це 150 іранських дронів-камікадзе, або 5 ракет "Калібр", або тисячі снарядів.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Спонсори тероризму, фото: Telegram
Спонсори тероризму, фото: Telegram

Якщо в 2021 році російські Busfor і BlaBlaCar сплатили 50 млн. рублів податків, то в рік початку повномасштабної війни сума збільшилася майже в 3 рази (до 118 млн. рублів). Французькі журналісти звинуватили засновника BlaBlaCar у прямому зв'язку з російським бізнесом і навіть із владою.

Нагадаємо, "отримав у подарунок": заарештований за хабар ексголова Верховного суду Князєв винаймав квартиру в елітному районі столиці за тисячу гривень.

Як повідомляв "Знай.ua", мама "подарувала": депутат накрав цілий стан, прикриваючись батьками

Знай.ua писав, квартири, будинки та елітні авто: одеський військком В'ячеслав Кушнеров обзавівся казковим майном