Росіяни використовують соціальні мережі для того, щоб просочити мозок людей пропагандою. Окупанти поширюють у TikTok відео, якими намагаються змінити настрої у суспільстві та зірвати мобілізацію в Україні.

Про це повідомили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

Мобілізація в Україні. Фото: Youtube
Мобілізація в Україні. Фото: Youtube

У популярній сомережі російські пропагандисти нав'язують інформацію про те, що воювати будуть всі українці, включно з жінками, поки населення України не закінчиться. А депутати вивезли своїх друзів і рідних за кордон, тому їм байдуже що буде з країною.

У SPRAVDI додали, що цій політиці підіграють навіть українські блогери.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

"Центр стратегічних комунікацій отримує у бот панічні відео про те, що воювати будуть всі українці, включно з жінками, поки населення України не закінчиться. А депутати вивезли своїх друзів і рідних з України, тому їм немає за що переживати. Такі заяви шкідливі та працюють на послаблення української армії. Влада не має на меті воювати “до останнього українця” та бореться за життя кожного свого громадянина. Але перед нами стоїть питання збереження державності та незалежності, ми воюємо з сильним ворогом, а тому й повинні використовувати всі доступні ресурси", - йдеться в повідомленні.

У Центрі також спростували інформацію про депутатів, адже велика кількість обранців стала на захист нашої країни.

Фейк росіян, фото GettyImages
Фейк росіян, фото GettyImages

"Так, згідно з даними руху "Чесно" за серпень 2023 року, понад 500 депутатів різних партій захищають Україну у лавах Сил оборони", - зазначають в Центрі стратегічних комунікацій.

Нагадаємо, будуть нові удари: рф розвідує стан енергетичної інфраструктури України.

Раніше ми писали про те, що Путіну вже не потрібні українські території, все стало важче: "Його збуджує..."

Як повідомляв Знай.ua, меми, провокаційні та брехливі фейки: як росіяни намагаються зірвати мобілізацію в Україні