Яким може бути ядерний удар по Москві та Петербургу: будинки заваляться, загинуть сотні тисяч

Ядерний вибух - арт, скріншот: YouTube
Ядерний вибух - арт, скріншот: YouTube

Нова ядерна бомба B61-13 потужністю 360 кілотонн, яку розробляють США, може завдати істотних збитків російській столиці, де перебуває приблизно 13 млн осіб. Число загиблих від ядерного удару новою бомбою Пентагону оцінюється в 311480 осіб, а поранених - 868860 осіб. Такі дані виходять із моделювання, яке провело американське видання Newsweek. Будь-хто, хто знаходиться в радіусі трохи більше 3 км від місця вибуху, піддасться впливу настільки високого рівня радіації, що помре протягом місяця, а 15% тих, хто вижив, пізніше помруть від раку.

Чоловік напав на дівчинку, яка збирала гроші на ЗСУ разом із друзями: тягав по підлозі, щоб вкрасти рюкзак

Хрещатик, скріншот: YouTube
Хрещатик, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Київська міська прокуратура, на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook, повідомила про засудження 48-річного чоловіка у столиці, який напав на 12-річну дівчинку. До цього варто додати те, що школярка разом із друзями збирала гроші, щоб передати їх на потреби воїнів ЗСУ. Це сталося у вересні 2022 року на Хрещатику. Зловмисник помітив групу дітей, які грали на музичних інструментах і цим збирали кошти. Коли вони закінчили виступ, гроші поклали до рюкзака і пішли. А киянин простежив за ними, наздогнав 12-річну дівчинку, схопив її на волосся та повалив на землю, намагаючись відібрати ранець.

Про заначку краще забути: експерт розповів про "зимовий" курс долара по 46 грн

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

За курсом "зеленого" у 42,2 грн було підраховано державний бюджет України. Проте вже до кінця року він може сягнути 45,8 грн. Через це деякі експерти гадають, що реальний курс може зрости майже до 46 гривень за один американський долар. Однак ці розмови можна сприймати як "інформаційну диверсію", і є низка нюансів, які слід знати з цього приводу. Про це розповів колишній член Ради НБУ, голова комісії з банківського аналізу українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран. За його словами, поки що істотних змін у курсі долара не буде, тож усе має бути добре. У той же час є різні сценарії, які можуть це змінити.

"5 діб немає покриття!": мешканці кількох сіл сидять без зв'язку, а в Київстарі годують обіцянками

"Київстар". Фото: скрін youtube
"Київстар". Фото: скрін youtube

Мобільний оператор "Київстар" користується не лише популярністю, а й повагою та довірою серед клієнтів. Про це свідчить більшість позитивних відгуків в соцмережах та сайтах. Проте, в деяких клієнтів залишається й доволі негативний досвід користування послугами. Одна з клієнток Київстару скаржиться на відсутність зв'язку. При цьому проблема виникла не лише в неї, а в багатьох мешканців населеного пункту. За словами жінки така ситуація спостерігається вже майже тиждень. Заявки про стан зв'язку подавало чимало мешканців, проте результату немає. Додзвонитися до когось нереально, а про мобільний інтернет годі й говорити.

Штраф до 100 тисяч за порушення комендантської години: кому не "світитиме" таке покарання

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Наразі законопроєкт про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години зараз в парламенті. Порушникам порядку загрожує від 8500 до 17 000 гривень, а от для суб'єктів господарювання розмір штрафу сягатиме 102 тисяч гривень. Бувають випадки, коли громадянин не може уникнути перебування на вулиці. Наприклад потяг приїхав вночі, і людина вирішила піти додому. Чи накладатиметься на неї штраф в такому випадку? На це питання відповіла речниця Нацполіції Олена Бережна в ефірі телемарафону. За словами жінки, основною категорією людей. які не будуть каратися за порушення - українці, у яких є спецперепустка. До таких громадян можуть належати люди, які працюють на об'єктах критичної інфраструктури. Якщо людина прибула потягом вночі, то їй краще зачекати на вокзалі, стверджує речниця.