З літа у Міністерстві економіки обговорюють питання того, щоб ФОП і гіг-спеціалістам (айтівцям) дати можливість бронювання від мобілізації. Однак з того часу питання зависло в повітрі і жодних рішень прийнято не було.

Журналісти IT-видання DUO звернулись із запитом до Мінекономіки, щоб дізнатись про те, чи є якість зрушення у цьому питанні.

Бізнес в Україні, фото mind
Бізнес в Україні, фото mind

"Чинний закон передбачає, що бронюватися можуть лише підприємства, установи й організації. Законом не передбачено бронювання ФОП та гіг-контракторів. Наразі державними органами, галузевими об’єднаннями, представниками бізнесу не висловлено змістовних, збалансованих і узгоджених пропозицій щодо внесення змін до статей 23-25 Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", - відповіли журналістам у відомстві.

Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube
Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу
Показати ще

У виданні додали про те, що на сьогоднішній день Міноборони та Генштаб Збройних Сил України не підтримали пропозицію розширення категорій військовозобов’язаних громадян для отримання ними відстрочки від призову шляхом їх бронювання.

В Проєктному офісі Дія City виданню повідомили про те, що зміни у законі щодо бронювання гіг-контрактників та ФОПів поки не плануються.

Бізнес. Фото: РБК-Україна
Бізнес. Фото: РБК-Україна
Бізнес. Фото: РБК-Україна

Зараз бронюванню підлягають лише спеціалісти, які оформлені згідно з Кодексом законів про працю України та відповідають певним вимогам.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, витягли прямо з робочого місця: натовп військкомів мобілізував паркувальника зі стільця.

Також наш портал інформував, можна не з'являтися в ТЦК після отримання повістки: список законних причин неявки військовозобов'язаного.

Крім того, ми писали, поліція затримує українців на вимогу ТЦК через розшук: адвокат відповів, чи це законно.