Мешканці Києва розпочали незвичайну відкриту дискусію: петиція "Гроші на ЗСУ" вийшла з онлайн-простору, вимагаючи підтримки для збройних сил та прозорості у бюджеті міста на 2024 рік.

Після 11 акцій під стінами Київського меріального управління активісти написали петицію з кількома основними вимогами: запровадити прозорий бюджет без другорядних видатків, створити сервісну службу закупівель допомоги ЗСУ при КМДА та залучити до обговорення справжніх потреб представників громадськості, волонтерів та ветеранів.

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook
Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

Найголовнішою вимогою стало надання 20% бюджету Києва на 2024 рік на потреби Збройних Сил України. Ініціативна група зібрала необхідні 6 тисяч голосів, щоб залучити владу до обговорення цього питання.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Активісти вимагають від міського голови Віталія Кличка публічно виступити та детально обговорити проект бюджету міста та програму підтримки Збройних Сил України (ЗСУ) на 2024 рік.

"В разі набрання цією петицією 6000 підписів, Київський міський голова Віталій Кличко має наступної суботи публічно та докладно обговорити з громадою проєкт бюджету м.Києва та ПСЕР на 2024 на акції "Гроші на ЗСУ" перед будівлею КМДА", — йдеться у петиції.

Віталій Кличко, скріншот: YouTube
Віталій Кличко, скріншот: YouTube

Така відкрита дискусія спрямована на те, щоб надати громадськості можливість оцінити та зрозуміти, які саме заходи плануються у місті.

Петиція також включає запит про надання слова Ірині Ігнатович, автору петиції, під час розгляду проекту бюджету на сесії Київської міськради. Цей крок спрямований на активну підтримку підвищення фінансової допомоги ЗСУ до 20% у бюджеті міста.

Ця подія привернула увагу громадськості, оскільки надає можливість громадянам брати активну участь у формуванні бюджету та важливих державних програм, таких як підтримка національної армії.

Нагадаємо, під час масованої атаки на Київ люди не змогли потрапити в укриття: знову закрито

Раніше ми писали про те, що менше 10 грн/кг: в Україні супермаркети оновили ціни на картопля, капусту, цибулю та моркву

Як повідомляв Знай.ua, щомісяця по 8000 гривень: українцям виплатять грошову допомогу