Українці можуть отримати великі гроші за непримітні, на перший погляд, монети. Наприклад, 5 копійок можуть принести від 1 до 6 тисяч гривень. Як виглядають монети, які цікавлять нумізматів, показали на ресурсі "Монети-ягідки".

Іноді випадково до гаманців українців можуть потрапляти монети, які цінуються колекціонерами. Головне - розглянути цінний екземпляр.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Наприклад, монета номіналом 5 копійок може дати від 4 до 6 тисяч гривень. У таку суму може бути оцінена монета 1992 випуску різновиду 1.1ААк. Дізнатися її можна по ряду особливостей: середній зуб тризуба з потовщенням у верхній частині, гурт з великим насіканням, одиниця в даті з хвостиком.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд виплатить значну допомогу: хто з українців отримає до 21 000 грн Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Виручити понад 1000 гривень можна за 5-копійкову монету 1996 року. Її рідкість обґрунтовується обмеженим тиражем – всього було випущено 5 тисяч штук. Кінцева вартість такої монети залежить від її стану – чим краще, тим більше можна отримати.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Близько 2,5-3 тисяч гривень цілком реально отримати за 5 копійок 1992 року випуску різновиду 2БАм. Зрозуміти, що у вас саме ця монета можна за: гострим і вузьким середнім зубом тризуба, гуртом з дрібною насічкою та гроном №2 у формі тупокутного трикутника.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше портал Знай повідомляв, не "золоті гори", але на комуналку вистачить: які монети можна дорого продати.

Також наш портал інформував, українські 25 копійок можна продати майже в 30 тисяч разів дорожче від номіналу: як виглядає монета.

Крім того, ми писали, мрія колекціонера: українцям показали монетку, яка оцінюється в 650 доларів.