У Києві Державне бюро розслідувань завершило розслідування кримінальної справи стосовно начальника управління Служби судової охорони (ССО) та начальника одного з відділень центрального військового шпиталю.

Їх підозрюють у хабарництві - за гроші пропонували військовослужбовцям оформити незаконне звільнення в запас через хворобу. Про це говориться на офіційному сайті ГБР.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

За версією слідства, всі схеми організував співробітник судової охорони, який мав знайомі у військовому госпіталі.

"Він дружив з лікарем військового госпіталю і вирішив заробити на цьому знайомстві. Він знаходив військовослужбовців, які не бажали служити далі, і пропонував їм за 7 тисяч доларів США допомогти з демобілізацією”, - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

Для цього військовослужбовцю довелося кілька днів пролежати у лікарні під наглядом начальника відділення з фіктивним захворюванням.

Начальник управління ССО, фото: dbr.gov.ua
Начальник управління ССО, фото: dbr.gov.ua

Після отримання підроблених медичних документів його направили на обстеження до військової комісії, яка звільнила його з армії за станом здоров'я.

Якось охоронця було затримано при отриманні грошей від іншого «пацієнта». Його та голову відомства звинувачують у отриманні великого хабара, максимальне покарання за який — 6 років позбавлення волі.

Начальник управління ССО, скріншот: dbr.gov.ua
Начальник управління ССО, скріншот: dbr.gov.ua

Нагадаємо, працівникам ТЦК істотно розширять повноваження: тепер зможуть робити все

Як повідомляв "Знай.uа", обстріли та жорстка мобілізація:астролог про "гострі" подіях грудня

Знай.uа писав, масштабні зміни в мобілізації:що може змінитися вже до кінця 2023 року