Ядерний шантаж РФ проти України та всього світу триває — не лише демонстрацією своїх ракет, частина з яких точно не зберегли свою боєздатність багато років потому.

На початку повномасштабної війни вони захопили Чорнобильську АЕС. Потім Енергодар та Запорізьку АЕС. І якщо в першому випадку їх вдалося вигнати звідти, то на півдні окупанти перебувають досі.

Запорізька АЕС, фото із вільних джерел
Запорізька АЕС, фото із вільних джерел

У Рівному мешканцям почали видавати препарат Калію Йодіду на випадок радіаційної загрози. Про акцію роздачі таблеток для захисту щитовидної залози повідомлялося в месенджерах.

Як з'ясували журналісти Радіо Трек, сімейні лікарі справді запрошують пацієнтів зі списків забрати препарат та роз'яснюють правила його прийому.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Інформацію підтвердили під управлінням охорони здоров'я міста. З огляду на ризики ядерної аварії центри первинної медичної допомоги отримали гуманітарну допомогу у вигляді препарату Калію Йодід і видають його жителям, які уклали з ними декларації.

У двох із трьох міських клінік запаси виданого кошти вже закінчилися. Зараз отримати його можна тільки в ЦПМСП "Центральний".

Таблетки, скріншот: Youtube
Таблетки, скріншот: Youtube

Фахівці зазначають, що таблетки призначені виключно для дітей та дорослих віком до 40 років. Приймати препарат самостійно не рекомендується, радять лікарі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, "супершторм" на Сонці може знищити весь інтернет: без зв'язку доведеться сидіти тижнями та навіть місяцями

Як повідомляв "Знай.uа", яким може бутиядерний удар по Москві та Петербургу: будинки впадуть, загинуть сотні тисяч

Знай.uа писав, російські окупанти порушили протирадіаційний бар'єр на ЗАЕС: у Держатомрегулювання розповіли про наслідки