З 1 грудня почали діяти зміни у ввезенні та обліку гуманітарної допомоги. Але замість того, щоб максимально спростити життя людям, які рятують життя наших захисників, представники Мінсоцполітики лише ускладнюють їм життя.

Про суттєві недоліки нових правил у дії розповіла волонтер Олена Новікова на своїй сторінці у Facebook.

український кордон
український кордон

Дівчина зізналась, що вона разом з іншою волонтеркою, трохи запізнились та були змушені другими проходити державний кордон вже за новою автоматизованою системою.

Тільки-но дівчина намагася в ній зареєструватися, їй постійно видавало помилку, а митники, замість того щоб розібратися у ситуації тільки тиснули на дівчат та навіть довели їх до сліз.

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд виплатить значну допомогу: хто з українців отримає до 21 000 грн Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

"До речі зв'язок на кордоні приблизно 1 зірка із 5.Ваша система грузиться вічність. Це просто якесь низькопробне г*вно", - розповіла дівчина.

В результаті, волонтеркам так і не вдалося надати митникам спеціальний код, і в них забрали пікап для наших захисників та наклали на водійку арешт. Тепер в них є 5 днів, щоб встигнути безкоштовно забрати машину.

Волонтерка обурена новою програмою Мінсоцполітики. Фото Facebook
Волонтерка обурена новою програмою Мінсоцполітики. Фото Facebook

Дівчат відпустили йти пішки додому у холод та завірюху.

"ЩО ЗНАЧИТЬ ВИ КОНФІСКУЄТЕ МАШИНИ? на них люди останнє скидали а ви конфіскували??? вони рятують життя а ви забрали в нас машини??? По третє - якщо ви не маєте совісті і віднімаєте машину для зсу, то організуйте логістику для тих кого як наших волонтерок просто вигнали в ніч! Це що за знущання? в зиму в мороз і завірюху вигнати двох юних дівчат в нікуди? З цим треба шось робити негайно. Що ж це коїться, люди?" - обурюється волонтерка.

Нагадаємо, портал Знай інформував, українці рознесли "переможну заяву" Мінсоцполітики: "Хочеться відповідати лише матом"

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Ми б у уже давно перемогли": військовий з криком душі звернувся до чиновників

Також, наш портал інформував, "Різко знизите ефективність": Юрій Романенко запропонував простий спосіб захисту від Shahed