Кожен водій стикався із ситуацією, коли його зупиняють поліціянти, ввічливо спілкуються, цікавляться як справи та питають про самопочуття. Ви навіть не встигаєте зрозуміти, коли така "мила" бесіда закінчується штрафом, іноді дуже не маленьким.
Про те, як варто відповідати патрульним на їх підступні питання розповів адвокат Роман Сімутін на своєму Youtube-каналі.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Коли патрульні зупиняють вас та питають вас про самопочуття, повірте їм байдуже на те, чи виспались ви сьогодні та чи болить у вас голова.
Якщо ви зізнаєтесь поліцейським про те, що сіли за кермо втомленими або вживали якісь препарати, які впливають на концентрацію уваги, то це буде приводом для того, щоб вас оштрафувати.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Також адвокат нагадав про те, що не можна ні в якому разі не можна відмовлятися від процедури освідування на предмет наркотичного сп’яніння, адже суд стане на сторону патрульних.
Також патрульні нерідко запитують про те, чи вживали ви вчора алкоголь. Якщо ви зізнаєтесь, то це автоматичною підставою для проведення освідування. Окрім того, адвокат наголошує на тому, що варто тримати язик за зубами та розслабитись, адже саме на поліцейських лежить обов'язок доказати вашу вину.

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

Правоохоронці часто зупиняють автомобілі та питають про те, куди поспішає водій.
У такій ситуації варто наскільки це можливо себе заспокоїти, адже будь-яке "щиросердне" буде підставою стягнути з вас гроші за перевищення швидкості.

Нагадаємо, можна загробити своє авто: як часто потрібно міняти антифриз.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Раніше повідомлялося, доведеться зупинитися: в Україні копи почнуть жорстко штрафувати за "легке" порушення.

Також, "Справжньої зими може не бути": відомий метеоролог спрогнозував, чого очікувати українцям.