Супермаркети переписали ціни на популярну крупу: скільки доведеться віддати за кілограм гречки

Ціни на гречку, фото: Знай.ua
Ціни на гречку, фото: Знай.ua

Гречка в українців користується популярністю, адже вона і смачна і одночасно недорога. Але знизилася в ціні вона відносно недавно. На сайті Мінфін опублікували нові ціни на гречку та порівняли ціни з минулими місяцями. Вартість гречаної крупи цього тижня у середньому становила 27, 97 гривень. у порівнянні з минулим місяцем ціна змінилась в меншу сторону на 7, 15 гривень. за оцінками експертів, подорожчання цієї крупи найближчим часом очікувати не доведеться. Українські аграрії зібрали врожай, який значно перевищує внутрішнє споживання.

Українцям готують нові штрафи: за що покарають на 17 тисяч гривень

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Українцям готують нові штрафи, які сягатимуть 17 тисяч гривень і навіть більше. Кого і за що каратимуть, розповіла правозахисниця Олена Карнаух-Голодняк. В Україні регулярно ловлять громадян, які порушують комендантську годину. Так, лише торік у місті Київ правоохоронці виявили 41 394 порушників комендантської години. У зв'язку із цим депутати працюють над новим законопроєктом, який передбачає покарання за нічні прогулянки. Олена Карнаух-Голодняк вважає, що штрафи змусять українців подумати, чи варто виходити під час комендантської години.

"Ходок наш Миколка": тарологиня визначила причину розлучення нардепа Тищенка та Барановської

Микола Тищенко з дружиною Аллою Барановською, фото: Instagram
Микола Тищенко з дружиною Аллою Барановською, фото: Instagram

Блогерка та безнесумен Алла Барановська та нардеп Микола Тищенко, як показує реєстр цивільних виробництв, перебуває у процесі розірвання шлюбу. Тищенко та Барановська були у шлюбі 7 років. Алла у Миколи третя дружина та мати його другої дитини. Хлопчикові на ім'я Давид у лютому виповниться 7 років. Поки саме подружжя не коментує новину про їхнє розлучення, громадськість вважає, що стало причиною розриву у відносинах нардепа і бізнеследі. У мережі припускають, що їхнє розставання - фіктивне, мовляв Микола перепише на Аллу всі свої активи, і таким чином планує уникнути перевірки від податкової. Проте таролог Людмила Хомутовська зробила розклад на пару, і переконана: розлучення Тищенка та Баранівської - справжнє, а судові розгляди можуть затягнутися з питань майна лише у контексті їхньої спільної дитини.

Допоможе пережити зиму: як отримати 3600 грн на кожного члена сім'ї

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

У благодійному фонді "Право на захист" представили програму фінансової підтримки від УВКБ ООН для українських громадян, які зіткнулися з труднощами через конфлікти та вимушені переїзди. Ця допомога доступна не тільки вимушено переміщеним особам, а й тим, хто постраждав від воєнних дій у певних регіонах, а також повернувся назад до постійного місця проживання, включаючи тих, хто повернувся з-за кордону. Сума допомоги заснована на мінімальному споживчому кошику та становить 3600 гривень на особу. Ця сума охоплює три місяці, забезпечуючи базову підтримку цього часу.

Доведеться заплатити більше: "Київводоканал" попередив споживачів

Вода з-під крану. Фото: скрін youtube
Вода з-під крану. Фото: скрін youtube

Фахівці "Київводоканалу" попередили споживачів, що облікові бази закриті та показники лічильників не прийматимуться з 1 по 9 грудня. Українці, які не встигли чи забули передати показники, отримають платіжки, розраховані на підставі середнього споживання за попередні періоди. Отже, сума до оплати може бути більшою. В "Київводоканалі" нагадали, що передати показники лічильників можна буде з 10 числа до останнього числа місяця.