Війна триває — черговий важкий опалювальний сезон також. Минуло лише два місяці від його початку, але вже зараз відчувається дикий тиск через масштабну психологічну операцію окупантів.

Росіяни наступають, не шкодуючи себе. Щодня у зведеннях Генштабу бачимо, що було знищено близько тисячі живої сили ворога. Однак окупантів досі багато, воїни ЗСУ ризикуючи власним життям, відбивають усі їхні атаки. Однак, є поранення, є, на жаль, смерті. Через це є потреба у продовженні мобілізації.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

В умовах воєнного стану в Україні регулярно з'являються судові вироки щодо ухилення від мобілізації. За законом такі дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Як приклад, нещодавно Лановецький райсуд Тернопільщини виніс вирок 33-річному Олександру Д., який проігнорував повістку для відправки до навчального центру. Чоловік раніше пройшов медогляд та був визнаний придатним до військової служби.

Популярні новини зараз
Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги
Показати ще

Спочатку засуджений посилався на релігійні переконання та проходження альтернативної служби у минулому. Проте представник військкомату в суді заявив, що підозрюваний нібито говорив, що "не бажає захищати Україну та краще перейде на бік ворога".

У результаті суд визнав Олександра Д. винним у свідомому ухиленні та призначив йому 3 роки в'язниці. Засуджений може заперечити рішення.

Експерти зазначають зростання таких вироків в умовах мобілізації. Хоча в багатьох випадках судді обмежуються умовним терміном, проте кількість реальних термінів за ухилення збільшилася в рази. Адже згідно із законом це карається від 3 до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, знайдено рай для ухилістів, туди стоять черги, а військкоми забули дорогу

Як повідомляв "Знай.uа", ТЦК прийдуть додому: які нововведення чекають на чоловіків

Знай.uа писав, мобілізація в Україні триває: за ігнорування якої повістки можна сісти у в'язницю