Поліцейські іноді вдаються до маніпулятивних питань під час спілкування з водіями, щоб спровокувати їх на визнання порушення ПДР.

Адвокат Роман Симутін у своєму YouTube-каналі розповів, які підступні питання слід остерігатися та як правильно на них реагувати.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Зокрема, якщо поліцейський цікавиться станом здоров'я чи самопочуття, краще уникати зайвих подробиць. Адже будь-які скарги на погане самопочуття чи хворобу можуть стати приводом до штрафу за порушення п.2.9 ПДР щодо управління у хворобливому стані.

Також обережно слід відповідати на питання про вживання алкоголю. Навіть якщо випивали вчора, це може стати підставою для перевірки стану сп'яніння.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

Ще один типовий прийом – запрошення вийти із авто. Помнете, що для перевірки документів це не обов'язково. Тож краще уточнити, чи є вимогою чи пропозицією.

Штраф, поліція, скріншот: YouTube
Штраф, поліція, скріншот: YouTube

Не варто також розповідати, що ви кудись поспішайте у відповідь на запитання про причину перевищення швидкості. Адже так мимоволі видати своє порушення ПДР.

Отже, спілкуйтеся з поліцією чемно, але обережно і не піддавайтеся на провокаційні питання. Адже ваші слова можуть бути використані проти вас для отримання штрафів або інших санкцій.

Нагадаємо, "жінки теж мають воювати": копи у Києві погрожували українці повісткою за порушення комендантської години

Як повідомляв "Знай.uа", гаманець спорожніє на 340 грн: копи почали штрафувати українців за "небезпечні" шини

Знай.ua писав, кількість повісток зросте: в Україні знайшли спосіб посилити мобілізацію