В Україні триває війна та загальна мобілізація. Призвати на захист країни можуть усіх військовозобов'язаних чоловіків у віці від 18 до 60 років, які не мають відстрочки.

Мабуть кожному відомо про те, що під час воєнного стану є обов'язок носити із собою документи, які посвідчують особу.

Перевірка документів, скріншот: YouTube
Перевірка документів, скріншот: YouTube

Адвокат Ростислав Кравець розповів виданню "Факти ICTV", усі нюанси пов'язані із пред'явленням паспорту під час війни.

Фахівець зазначив про те, перевіряти ваші документи мають право уповноважені представники Національної поліції, СБУ, Нацгвардії, Держприкордонслужби, ДМС, Держмитслужби та Збройних сил, які визначені в наказі коменданта.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів
Показати ще

Кравець пояснив, що уповноважені співробітники органів мають право не тільки оглядати ваш паспорт, чи інший документ, а й фотограіувати його.

Перевірка документів, скріншот: YouTube
Перевірка документів, скріншот: YouTube

"Представники поліції мають право перевіряти документи і не лише під час воєнного стану, а й у мирний час також. Крім того, вони можуть фотографувати документи, знайомитися з ними, але розповсюджувати їх не мають права" , – зазначив адвокат.

Він також повідомив про те, що ви маєте право запати в правоохоронця прізвище, посаду, спеціальне звання та оглянути його службове посвідчення.

У випадку, якщо ви відмовитеся показати ваші документи, працівники поліції мають право вас затримати на максимум 3 години, для з'ясування вашої особи.

Адвокат не радить україннцям не витрачати час та нерви для з'ясування обставин, та перевіривши посвідчення патрульного, надати свої документи для огляду та фотографування.

Також наш портал інформував, що мобілізація в Україні триває: за ігнорування якої повістки можна сісти у в'язницю

Як повідомляв Знай.ua, військовий закликав мобілізувати поліцейських, митників та прокурорів

Крім того, ми писали про те, що студент "влип" на 200 тисяч перед університетом – і все через роботу: за що його засудили