У безкомпромісній боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України українські військові змушені не лише протистояти окупантам, а й іноді стикаються з порушеннями своїх прав із боку власних товаришів по службі.

Про це розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Наголосивши на важливості подібних ситуацій, Лубінець дав рекомендації військовослужбовцям про те, куди звертатися у разі порушень та несправедливості.

Куди скаржитись військовослужбовцям / фото: Офіс Омбудсмана України:
Куди скаржитись військовослужбовцям / фото: Офіс Омбудсмана України:

1. Наприклад, для вирішення медичних питань, включаючи випадки відсутності лікування або відмови у направленні на військово-лікарську комісію, рекомендовано звертатися до Командування Медичних сил ЗСУ за номером (044) 230-73-64.

Популярні новини зараз
Кожен третій залишиться без житла – що необхідно зробити прямо зараз, якщо купували квартиру ще в 90-х Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток
Показати ще

2. Фінансові питання, такі як невиплата премій, можуть бути вирішені через Департамент фінансів Міноборони за номером (044) 271-35-59.

3. У разі бездіяльності командирів або нестатутних відносин рекомендується звертатися до Військової служби правопорядку або Державного бюро розслідувань.

Куди скаржитися військовослужбовцям / фото: Офіс Омбудсмана України:
Куди скаржитися військовослужбовцям / фото: Офіс Омбудсмана України:

Дмитро також зазначив, що якщо проблеми не пов'язані зі службовою діяльністю, військові мають право звернутися до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини: 0 800-50-17-20 або (044) 299-74-08.

Захист прав та інтересів тих, хто захищає країну, так само важливий, як і сама оборона. Звернення по відповідним каналам зв'язку дасть їм можливість отримати підтримку та захист, необхідні для продовження служби у строю та захисту батьківщини.

Також наш портал інформував, допомога для пенсіонерів на зиму: що можна отримати

Варто нагадати про те,що українцям радять відразу знімати пенсію з банківських карток - пропадуть гроші, а повернути буде складно

Раніше ми писали, знатимете, скільки вам повинні: як дізнатися розмір субсидії на опалювальний сезон