В останні дні в Україні зчинився галасливий скандал, що стосується великої гідрогенеруючої компанії — "Укргідроенерго". Цей гігант оголосив про проведення тендеру на закупівлю консультаційних послуг з питань ґендерної рівності на суму, що перевищує 1 мільйон гривень.

Тендер, опублікований на сайті державних закупівель Prozorro, викликала несхвалення та критику серед громадян.

Тендер на закупівлю від "Укргідроенерго", фото: скріншот Prozorro
Тендер на закупівлю від "Укргідроенерго", фото: скріншот Prozorro

Замовлені послуги, пов'язані з гендерною рівністю, різноманітністю та інклюзивністю, викликали неоднозначні емоції у суспільстві. Багато хто висловив своє невдоволення таким використанням коштів компанії. Подібна сума на консультації викликала шквал питань про те, наскільки такі витрати обґрунтовані та раціональні.

Коментар до тендеру від "Укргідроенерго", фото: скріншот Prozorro
Коментар до тендеру від "Укргідроенерго", фото: скріншот Prozorro

Популярні новини зараз
Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Коментар до тендеру від "Укргідроенерго", фото: скріншот Facebook
Коментар до тендеру від "Укргідроенерго", фото: скріншот Facebook

До того ж, вимоги про порушення даного тендеру були направлені до Держаудитслужби за трьома основними моментами:

  • порушення процедур визначення предмета закупівлі,
  • порушення норм законодавства про необґрунтований вибір та застосування методів закупівлі,
  • недотримання чи затримка у публікації інформації про саму закупівлю.

Звернення до Держаудитслужби / фото: скріншот
Звернення до Держаудитслужби / фото: скріншот

Проте прес-служба компанії вже надала свою позицію щодо цього питання.

У своїй заяві на сторінці Facebook компанія зазначила, що в умовах війни, враховуючи домінування чоловіків у сфері енергетики, активна інтеграція жінок у цю галузь стала пріоритетним завданням.

Офіційна заява "Укргідроенерго" / фото: скріншот Facebook
Офіційна заява "Укргідроенерго" / фото: скріншот Facebook

"Цей підхід є ключовим для створення більш збалансованої робочої атмосфери. В той же час, ми розуміємо, що навіть формулювання цих понять можуть бути сприйняті громадськістю неоднозначно. Ми бачимо і намагаємось зрозуміти кожну позицію, прагнемо знайти гармонію між потребами миттєвого відновлення та довгостроковими планами на майбутнє", — йдеться у заяві.

Також вони додали, що в контексті цієї теми вони зосередять зусилля на пошуку грантів від міжнародних партнерів для реалізації цього проекту, щоб знайти інші можливості та зменшити фінансове навантаження на компанію.

Нагадаємо, мільйони на тендери: українці розчаровані розтратами на інформаційні ресурси

Раніше ми писали про те, що ввійськовий експерт Олександр Мусієнко розповів про ситуацію на польському кордоні: «Бастують, насправді, не все»

Як повідомляв Знай.ua, в КМДА заплатили 53 млн "другу" охоронця Януковича за ремонт скандального шпиталю: як завжди завищені ціни