Українці знову відчули гнів та образу щодо витрачання коштів, які передбачаються для ремонту шкільних туалетів, тоді як суспільство стикається з нестачею коштів для більш суттєвих потреб.

Нещодавні стало відомо про тендер, що з'явився на закупівлю інструментів для ремонту шкільних туалетів у Харківському ліцеї №153, що викликало неоднозначну реакцію в суспільстві.

Тендер був розміщений на платформі Prozorro.

Тендер на закупівлю туалетів / фото: скріншот Prozorro
Тендер на закупівлю туалетів / фото: скріншот Prozorro

Управління освіти адміністрації Новобаварського району підписало угоду на ремонт шкільного туалету вартістю майже 1 мільйон гривень, однак у кошторисі виявилося безліч завищених цін на матеріали, що викликають сумніви щодо розумності використання бюджетних коштів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Згідно з виявленими даними, ціни на матеріали у кошторисі значно перевищують середні ринкові стандарти. Наприклад, вартість сантехнічних перегородок у кошторисі вказана у 6548 гривень за квадратний метр, що втричі вище за середні ціни в Харкові, що коливаються в межах 2000-2300 гривень.

Перелік закупівель та цін / фото: Харківський антикорупційний центр
Перелік закупівель та цін / фото: Харківський антикорупційний центр

Не менш високою виявилася ціна на гіпсокартон – 220 гривень за квадратний метр за кошторисом, тоді як в інших угодах у цьому ж районі вартість цього матеріалу закладена на рівні 163 гривні за квадратний метр.

Слід зазначити, що ціни на деякі компоненти ремонту, такі як радіатори та металопластикові двері для туалетних кабінок, суттєво перевищують ринкові стандарти і можуть виявитися значно вищими за фактичну вартість, яку можна знайти у спеціалізованих магазинах та на ринку будівельних матеріалів.

Харківський ліцей №153 / фото: Facebook-сторінка
Харківський ліцей №153 / фото: Facebook-сторінка

Харківський антикорупційний центр виявив, що вартість сантехнічних перегородок, гіпсокартону, радіаторів та інших матеріалів значно перевищує середні ринкові ціни в регіоні.

Це викликало занепокоєння у суспільстві та порушило питання про прозорість та ефективність витрачання коштів на освітні заклади.

Опинившись у центрі уваги, ремонт шкільного туалету став яскравим прикладом того, як недостатня контрольність у витрачанні бюджету може призвести до негативних наслідків та витрат, які не відповідають дійсним ринковим стандартам.

Також наш портал інформував, тендери на відновлення житла: українці обурені зв'язком радників ВП із підставними компаніями

Раніше ми писали про те, що непрацюючим пенсіонерам дали важливе роз'яснення: починайте збирати довідки

Як повідомляв Знай.ua, Телеграм-канали та КМІС влаштували опитування: кого українці бачать мером Києва