Магнітні бурі - це реакція магнітосфери на тиск сонячного вітру та різкі удари. Внаслідок цього магнітний щит Землі починає коливатися через спалахи на Сонці.

Ці явища впливають не лише на геомагнітне поле нашої планети, а й на метеозалежних людей. В грудні очікуються переважно бурі середньої та слабкої потужності, але найближчим часом буде день, коли Землю "штормитиме" потужними коливаннями. Про це свідчать дані сервісу контролю за космічною погодою.

магнітні бурі накриють землю
магнітні бурі накриють землю

Зараз потужність геомагнітних коливань становить 4 бали (помаранчевий рівень), але вже 9 грудня Землю накриє одна з найпотужніших бур в місяці. За прогнозами фахівців її потужність сягатиме 6 балів, а сила сягне К-індексу 6 (червоний рівень).

Потужна магнітна буря. Фото: скрін Meteoagent
Потужна магнітна буря. Фото: скрін Meteoagent

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Потім геомагнітне поле Землі прийде в норму та буде нагадувати про себе слабкими коливаннями. Але 18, 30 та 31 грудня на українців чекатимуть потужні спалахи червоного рівня (потужність бур 5 балів).

Це природне явище впливає на людей по-різному. Для одних це звичайні дні, а для інших це справжній виклик. Проблеми зі здоров'ям, погіршений настрій, відсутність бажання щось робити - це все можуть бути реакцією на коливання поля.

магнітний шторм
магнітний шторм

Тому, фахівці радять в такі дні утриматися від поганих звичок, збільшити активність та првильно харчуватися.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Труситиме" Землю по кілька днів: коли очікувати магнітних бур в грудні

Раніше портал Знай інформував, "Справжньої зими може не бути": відомий метеоролог спрогнозував, чого очікувати українцям

Також наш портал повідомляв, сонце змінило свої плани: магнітні бурі накриють землю найближчими днями