У соціальних мережах оздоровчий комплекс "Термальні води Косино", який знаходиться за кілька кілометрів від кордону з Угорщиною, опублікував кадри з камер відвідувачів та камер спостереження так званого "візиту" людей із автоматами. Виявилося, що повісток цього разу практично не видавали, а вдалися до побиття директора комплексу, місцевого юриста, а також забрали кількох співробітників.

Українцям показали коротке відео з приводу подій, що сталися 07 грудня 2023 року на території Термальні води "Косіно"

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби оздоровчого комплексу "Термальні води Косіно" у мережі Facebook.

Оздоровчий комплекс "Термальні води Косіно" опублікував також офіційну заяву:

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

"07 грудня 2023 року о 12 год. 30 хв. за київським часом, кілька десятків невідомих осіб у балаклавах та у військовій формі з автоматами, увірвалися на територію Комплексу "Термальні води Косино". Погрожуючи автоматами жінкам – працівницям комплексу, без документів увірвалися на приватну територію.

Візит ТЦК та поліції в "Косино", скріншот: Facebook
Візит ТЦК та поліції в "Косино", скріншот: Facebook

Під дулами автоматів вигнали на вулицю із саун та процедурних кабінетів усіх відвідувачів, у тому числі дітей, жінок та старих людей. У відповідь на прохання директора комплексу пред'явити посвідчення та відповідні документи до нього було застосовано фізичну силу.

Організовував цю акцію, і особисто був присутній голова Закарпатського ОТЦК Савчук Андрій та голова Ужгородського РТЦК Тищук Ігор, який завдав тілесних ушкоджень адвокату комплексу, та відібрав мобільний телефон, коли він здійснював відеофіксацію цього беззаконня.

Візит ТЦК та поліції в "Косино", скріншот: Facebook
Візит ТЦК та поліції в "Косино", скріншот: Facebook

За даними фактами було подано відповідні заяви до органів внутрішніх справ. Усі вищезгадані дії підтверджуються фото та відео матеріалами. Ці події відбувалися за мовчазної згоди 3 патрульних екіпажів у складі 10 поліцейських під керівництвом заступника начальника відділу превенції поліції міста Ужгорода – Олександра Остапенка. Представники поліції замість того, щоб захищати права громадян, брали участь у цьому беззаконні.

Візит ТЦК та поліції в "Косино", скріншот: Facebook
Візит ТЦК та поліції в "Косино", скріншот: Facebook

У цей час, на території комплексу, із загальної кількості відвідувачів було не більше 20% чоловіків, а всі інші це були люди похилого віку, діти та жінки, частина чоловіків і синів яких, у цей момент по справжньому в лавах ЗСУ захищають нашу державу на фронті.

Візит ТЦК та поліції в "Косино", скріншот: Facebook
Візит ТЦК та поліції в "Косино", скріншот: Facebook

Жодних повісток, так званих "Мажорів", на яких сьогодні оголошено полювання, вручено не було, оскільки і самих "Мажоров" не було, а тільки перелякані жінки, діти та люди похилого віку, що проходили оздоровлення в комплексі.

При цьому, без жодних пояснень і без вручення повісток, озброєні люди в балаклавах упаковали у свій автобус двох працівників Комплексу і вивезли їх у невідомому напрямку", - повідомила у своїй заяві Адміністрація комплексу "Термальні води Косино".

Нагадаємо, у ТЦК пояснили основну проблему мобілізації в Україні: "Через 2 години відправляють на передову".

Раніше повідомлялося, лікарні почали вимагати у чоловіків "дозволи від військкомату" для лікування: що робити.

Також, ТЦК влаштовують масові рейди туди, де не ступала нога військкомів.