Уявіть: свіжий захід сонця, тиха дорога, але алкотестер показує проміле, і ви здивовані. Адже не вживали жодної краплі спиртного. Але прихований алкоголь може бути у звичайних продуктах, на які ви б і не звернули увагу.

Наприклад, безалкогольне пиво, яке видається безпечним вибором, може здивувати результатом на алкотестері до 0,4 проміле.

Шоколадні цукерки або навіть звичайна випічка, оброблені рідинами, що містять спирт, не залишаються поза увагою алкотестера, показуючи від 0,1 до 0,3 проміле.

Новорічні цукерки
Цукерки

І не лише солодощі, а й корисні продукти можуть здивувати. Кефір чи йогурт без видимих ​​ознак алкоголю можуть підняти показник проміле у крові до 0,6. Навіть фрукти, такі як апельсин, апельсиновий сік, і деякі види чорного хліба з олією та ковбасою можуть показати до 0,3 проміле.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток
Показати ще

Алкотестер. Фото: Youtube
Алкотестер. Фото: Youtube

Крім того, медичні препарати, такі як різні спреї для горла або настоянки, корвалол або валеріанка, містять алкоголь і можуть відбитися на результаті алкотестера від 0,1 до 0,5 проміле.

Так що пам'ятайте, перед тим, як сідати за кермо, обережно ставтеся до продуктів і напоїв, які вживаєте, особливо якщо вони були оброблені рідинами, що містять спирт, або містять натуральний алкоголь.

Нагадаємо, АЗС вирішили здивувати водіїв новими цінами на автогаз

Раніше ми писали про те, що перевели гроші продавцю, а він обдурив: ПриватБанк пояснив, як повернути своє

Як повідомляв Знай.ua, п'ять кроків для зменшення платіжок за воду: українцям показали, як уберегти гаманці