Радикальні зміни чекають на українські школи найближчими місяцями: поліцейські стануть невід'ємною частиною освітнього середовища. Ігор Клименко, міністр внутрішніх справ України підтвердив це під час ефіру телемарафону.

Кожен співробітник поліції, призначений для навчальних закладів, буде спеціально навчений та екіпірований з урахуванням нових навчальних програм.

"Вже найближчим часом оголосимо про набори таких поліцейських у підрозділи, які будуть знаходитися безпосередньо в кожній школі", — заявив міністр.

Поліція України / фото
Поліція України / фото

Вони будуть відповідальні за порядок, пропускний режим та забезпечення безпеки учнів. Крім того, спільно з педагогами вони будуть готові до дій за повітряної тривоги.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Державна служба з надзвичайних ситуацій взаємодіє з Міністерством освіти для перевірки укриттів у школах. Очікується, що 85% навчальних закладів уже готові до цього етапу.

Крім того, школи планують обладнати рамковими детекторами та металошукачами, щоб унеможливити доступ сторонніх осіб на територію навчальних закладів та забезпечити безпеку всередині стін школи.

школа
школа

Ці зміни мають зробити українські школи безпечнішими та спокійнішими для всіх учнів та персоналу.

Як повідомляв Знай.ua, "Ще раз – схаменіться": омбудсмен закликав директорів шкіл перестати обмежувати дітей

Також портал Знай.ua писав, що патрульні хочуть сфотографувати ваші документи: адвокат пояснив, чи це законно

Крім того, ми дізналися, що суд дозволив українським водіям не показувати права на блокпості: що робити, якщо лякають штрафом