30-річний кікбоксер із Чернігова Олексій Ануля, який захищав рідну Чернігівщину та провів у полоні 9 місяців, розповів про жахливі тортури та тортури від російських окупантів.

Про це він поділився деталями в інтерв'ю виданню "Громадське Чернігів". Олексій, як відомо, пішов добровольцем на фронт першого дня війни. З ним воює його рідний брат. Батько Олексія, 57-річний Юрій Ануля, разом із сином брав участь у боях у Лукашівки Чернігівської області. Згодом Олексій дізнався, що окупанти замучили та спалили його батька з побратимами живцем у місцевій церкві.

Олексій Ануля, скріншот: Youtube
Олексій Ануля, скріншот: Youtube

Сам Олексій перебував у полоні з 10 березня до 22 грудня 2022 року. Перші шість діб його утримували на території колишнього Ріпкинського району. Там окупанти розстріляли двох українських військових, які були з Олексієм. Згодом почався психологічний тиск, спроби зґвалтувати його і, звичайно ж, відсутність їжі.

"Я просив їсти, нам давали дві ложки і шматок хліба. Я непритомнів, у мене не було сил з'їсти навіть цей шматок хліба. Я йду, там біля бетону – великий хробак. Я беру його до рота, приходжу до камери. Я ховаю цього черв'яка в ганчірку для миття підлоги. І мене ведуть. Я його забув. А потім, коли викручував ганчірку, десь за тиждень, знайшов цілий вивід черв'яків. Я з'їв цей виводок, але ситості ніякої не дало”, - зазначає він.

Популярні новини зараз
Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Олексій Ануля, скріншот: Youtube
Олексій Ануля, скріншот: Youtube

Від голоду йому доводилося їсти туалетний папір, зубну пасту, мило. Якось навіть з'їв щура. Однак, знову-таки, наїстися йому не виходило. У результаті за 9 місяців полону Олексій втратив 36 кілограмів. Повна реабілітація після повернення в Україну склала цілих 10 місяців.

Його свідчення ще раз доводять жорстокість та аморальність російських окупантів, які у нашому полоні почуваються комфортно.

Нагадаємо, воїн ЗСУ згадав, як його з групою з оточення врятувала звичайна кішка: "Такі мурашки"

Як повідомляв "Знай.uа", не брезгують навіть педофілами: ряди російської армії поповнив відомий збоченець з "Єралаша" Ілля Білостоцький

Знай.uа писав, окупанти можуть піти на Київ: розвідник зробив тривожну заяву