Роботодавці в Україні негласно відмовляються брати на роботу військовозобов'язаних чоловіків та ветеранів. Зараз на ринку праці відчуваються гостра нестача фахівців, які володіють суто чоловічими спеціальностями.

Про це пише "Бізнес Цензор".

Існують кілька причин, через які чоловікам відмовляють у роботі.

Роботодавці, фото: varash.info
Роботодавці, фото: varash.info

Частина роботодавців відмовляється приймати у компанію демобілізованих ветеранів.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Компанії побоюються, що при працевлаштуванні ветеранів вони зіткнуться з їхнім важким психоемоційним станом, а також про те, що у майбутніх працівників може бути алкогольна чи наркотична залежність.

Роботодавці. Фото Freepik
Роботодавці. Фото Freepik

Однак у тих, хто не служив, проблем не менше. Частина керівників та HR почали вводити негласне правило у компанії – не брати на роботу чоловіків. Це пов'язано із тим, що за законом, чоловіка не мають права брати на роботу, якщо він не стоїть на військовому обліку.

Трудова книжка скриншот youtube Вікна-новини
Трудова книжка скриншот youtube Вікна-новини

Після того, як майбутній працівник прийде до ТЦК повновити свої дані та пройти медкомісію, ймовірніше за все, його одразу мобілізують, або зроблять це через деякий час. Звільняти такого працівника заборонено законом, а тримати у штаті компанії просто невигідно.

Тож зараз українським чоловікам дуже складно знайти роботу навіть маючи бездоганне резюме та неабиякий досвід.

Нагадаємо, у ТЦК пояснили основну проблему мобілізації в Україні: "Через 2 години відправляють на передову"

Як повідомляв "Знай.uа", молодики вирішили помститися ТЦК за облави у спортзалах: конфлікт переріс у бійку

Крім того,