Працівники військкоматів вважають що чоловіки помиляються стосовно мобілізації, адже бояться що їх одразу відпправлять на передову. Вони зазначають, що у суспільстві сформувався імідж ТЦК, який не відповідповідає дійсності.

Про це заявила начальниця мобілізаційного відділення Вінницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) підполковник Оксана Янчак.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Вона зізналася, що зараз головною проблемою мобілізаціїї є те, що чоловіки після вручення повісток не приходять до територіальних центрів комплектування через страх.

"Чомусь люди після вручення повістки не прибувають ТЦК та СП. Це найбільша проблема сьогодні. Чому у них ці страхи, ми зрозуміти не можемо. Чому нам зробили такий імідж, що ти прибуваєш в ТЦК і тебе через 2 години вже відправляють на передову. Це все фейк. ТЦК створили певний образ, тому люди після отримання повістки бояться йти до них" ", - заявила працівниця ТЦК.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Вона зазначила про те, що військовозобов'язані бояться призиватися до лав ЗСУ через велику кількість загиблих.

"Дуже багато загиблих. Вони це бачать. Є в людей страх, це розуміє кожен, але ж ми маємо його побороти", — говорить Янчак.

Вона також нагадала про те, що чоловіки які ухиляються від служби будуть нести не тільки адміністративну відповідальність, у вигляді штрафів, а й кримінальну.

Нагадаємо, портал Знай інформував, ТЦК прийдуть додому: які нововведення чекають чоловіків

Раніше на порталі Знай повідомлялося, окупанти можуть піти на Київ: розвідник зробив тривожну заяву

Також, наш портал інформував, роздають повістки прямо у маршрутці: адвокат пояснив, що робити у такому випадку