З міста Запоріжжя прийшли новини щодо посилення мобілізаційних заходів. Тут представники комунального підприємства "Муніципальна варта" разом із працівниками ТЦК оповіщатиме військовозобов'язаних жителів міста.

Про це українські журналісти дізналися у першого заступника міського голови Запоріжжя Олександра Власюка.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Олександр Власюк зазначив, що згідно з ЗУ "Про мобілізацію" Запорізька міська рада підготувала проєкт рішення, за яким "Муніципальна стража" разом із ТЦК і СП додатково оповіщатиме військовозобов'язаних, які або не з'явилися у військкомат, або не стали на облік.

"У нас повністю працює задіяна Муніципальна варта. Вона у нас уже пройшла за часом свій досвід роботи на вулиці, тобто охорони громадського порядку, Муніципальна варта включилася до цього питання, тому кращої пропозиції доручити це їм немає", - заявив Власюк.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

Зазначається, що вже сформовано групи по районах міста, які здійснюватимуть "поквартирний обхід" з 07-00 до 09-00 та з 17-00 до 19-00.

А ось народні депутати планують зареєструвати у парламенті законопроект про мобілізацію в Україні. Однак у ньому немає важливого моменту – у документі не вказують, що військовозобов'язаний має отримати документ, щоб прийти до ТЦК.
Юристи вважають, що це дає вільне трактування військкомам: оголошення можна зробити по телевізору, в інтернеті або повісити оголошення на дверях під'їзду – і формально це цілком законним приводом звинуватити людину в ухиленні від мобілізації.

Нагадаємо, чи можуть вам виписати повістку прямо в маршрутці і що з цим робити: корисні поради.

Раніше повідомлялося, кількість повісток зросте: в Україні знайшли спосіб посилити мобілізацію.

Також, допомога з демобілізацією за $7 тисяч: в Україні засудять начальника управління РСБ за "бізнес-схему".