Далеко не кожна українська монета становить хоч якусь цінність для колекціонерів, проте трапляються екземпляри, за які можуть заплатити тисячі гривень. Фахівці ресурсу "Монети-ягідки" показали 2,5 та 10 копійок, які можуть принести непогані гроші.

Нумізмати часом не шкодують великих грошей, щоб отримати рідкісні монети. Втім, великі суми віддають не просто так – знайти цінні екземпляри непросто. Але є у вас під боком пані удача, то цінна копійка може виявитись навіть у кишені старої куртки.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, за 10-копійкову монету 1994 року різновиду 2ГБк можна виручити від 2000 до 2600 гривень. Дізнатися цінний екземпляр можна за гуртом з великою насічкою, розімкнутого четвертого зерна третього колоса, грона №7, хвостик якого не стосується ягоди.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

Близько 2500-3000 гривень цілком реально виручити за монету в 5 копійок 1992 року різновиду 2БАм. Цінність монети обумовлена ​​низка особливостей, серед яких:
гурт з дрібною насічкою;

  • одиниця у даті без хвостика;
  • гострий та вузький середній зуб тризуба;
  • гроно №2 у формі тупокутного трикутника.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Монета номіналом 2 копійки 1996 року різновиду 1АА з алюмінію може бути реалізована приблизно за 800-1000 гривень. Така сама монета з немагнітної сталі цінується більше – цінник близько 1500-1700 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше портал Знай повідомляв, придивіться уважніше: в українців могла завалятися монетка вартістю 14 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, не "золоті гори", але на комуналку вистачить: які монети можна дорого продати.

Крім того, ми писали, українці можуть обміняти 1-гривневу монету на цілу гору грошей: за що готові платити колекціонери.