Колишній командир полку "Азов" та заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади майор ЗСУ Максим Жорін "Мосе" розповів про те, як військові реагують на корупційні скандали в тилу.

Про це написав у своєму Telegram-каналі.

Максим Жорін. Фото скріншот Youtube
Максим Жорін. Фото скріншот Youtube

Екскомандир "Азову" вважає, що гучні скандали і корпція дуже сильно демотивують бійців, адже вони починають сумніватися в тому, чи не дарма вони пішли захищати свою країну.

"Чому військові так різко реагують на якісь скандали, на корупцію та несправедливість - бо це демотивуючі речі, які ставлять бійцям питання: "а чи не дарма я тут?". В нашому підрозділі, в усій Азовській родині більшості бійців мотивації достатньо за будь-яких умов. Але і їх, м’яко кажучи, дуже злять такі речі", - пише заступник командира 3 ОШБр.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Жорін зазначає про те, що людина, яка залишила своє звичне комфортне життя у тилу, та ризикуючи власним життям пішла захищати країну, дуже шкодує про свій вибір, коли дізнається про черговий факт розкрадання грошей чиновниками. Такі настрої в армії ставлять під питання нашу перемогу над ворогом.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

"Коли військовий залишає свій роками вибудований побут, свої родини, ризикує своїм життям та здоров’ям заради всієї країни - і бачить, як розкрадаються кошти, як чиновники все руйнують, як суспільство свариться між собою - він буде сумніватись у своєму виборі. А демотивація військових, на яких зараз тримається все, загрожує важкими наслідками", - вважає екскомандир "Азову".

Він додає про те, що українці мають притискати таке свавілля чиновників, для того, щоб наші захисники відчували, що справедливість все ж таки існує.

Нагадаємо, Максим Жорін: Як тільки росіяни зберуть під Бахмутом боєздатні сили, то знову будуть намагатися наступати

Як повідомляв "Знай.ua", екскомандир полку «Азов» Максим Жорін розповів, як насправді воюють кадирівці

Знай.ua писав, військовий пропонує відправити на фронт Дмитрука і Куницького: "В армії від них користі було б значно більше"