Навколо води та питного режиму існує безліч міфів, багато хто вважає деяку воду шкідливою, а деякі без води не мислять і півгодини життя.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа добу організм втрачає 2-2,5 л рідини - під час дихання, потіння, сечовипускання. Цю кількість необхідно заповнювати, але для цього потрібно вживати негазовану просту воду. Існує думка, що кип'ячений кілька разів окріп настільки небезпечний, що викликає рак, чи так це невідомо.
Насправді, незважаючи на те, що у воді може залишатися через багаторазове кип'ятіння хлор, немає достатньої кількості наукових даних, які б підтверджували його небезпеку для людини.
Бажано не пити переварену кілька разів воду, адже в ній справді нітрати можуть перетворитися на нітрити, які більше зашкодять, аніж принесуть користі. Однак для значних збитків слід враховувати концентрацію таких речовин.
Але є два різновиди води, які справді шкодять здоров'ю.
Змішана вода викликає кишкові інфекції
Така вода виходить при змішуванні кип'яченої та сирої води. Справа в тому, що навіть при змішуванні сирої води з окропом температура не буде достатньою, щоб усі небезпечні бактерії знищилися. При тривалому вживанні такої води люди можуть виникнути кишкові інфекційні хвороби.
Дуже гаряча вода може спричинити рак
Тобто така вода, температура якої – вище 65 градусів за Цельсієм. За словами представників Міжнародного агентства з вивчення раку, при вживанні такої води підвищується ймовірність розвитку раку стравоходу. Нормально переносить стравохід людини лише напої, температура яких максимум 40-50 градусів.
Нагадаємо, що ніколи не кладіть сир у морозилку: помилки, яких припускаються всі українці при зберіганні продукту.
Раніше ми повідомляли, що купіть 30 грудня, а на Новий рік вони вже згниють: як правильно зберігати мандарини.
Також стало відомо про хитрощі зберігання овочів для міського жителя: прості правила на випадок відключення електрики.