Зараз депутати працюють над скандальним законом про посилену мобілізацію, однак ще навіть задовго до його принйяття відбуваються дивні речі із призовом, та суттєво порушуються права українців.

Про те, що вигадують працівники ТЦК, розповів адвокат Роман Сімутін.

ТЦК. Фото: Youtube
ТЦК. Фото: Youtube

Фахівець пояснює, що перевірки даних чоловіків відбувається на основі даних, якими володіють у ТЦК та СП. Також чоловіків перевіряють за допомогою системи "Оберіг".

Однак не варто поспішати радіти тому, що про вас немає інформації у цій базі.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Сімутін розповідає, що відсутність відомостей про громадянина в базі "Оберіг" це позитивний факт, адже вважається, в такому випадку в людини не виникне проблем із військкоматом, поліцією чи виїздом закордон.

Але ось у представників ТЦК своя думка на цей рахунок. Сімутін розповів про випадок із своєї практики.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Працівники ТЦК повідомили його клієнта про те, що коли вас чомусь немає в базі "Оберіг", то це значить, що ви ухилянт.

"Казковий умовивід, хоч і юридично нікчемний", - додав юрист.

Нагадаємо, портал Знай інформував, "Або працюєш, або воюєш": чоловікам можуть запропонувати альтернативу армії

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Сергій Притула пояснив, чому українці не поспішають у військкомат: "Коли до тебе ставляться як до худоби..."

Також, наш портал інформував, "Всі, хто ще не...": зміни в мобілізації ще не прийняли, але українців вже запрошують у ТЦК