У Львові відбулася сумна та досить "забавна", в умовах поточного часу історія, пов'язана з корупцією та зловживанням службовим становищем з боку працівника прикордонної служби.

Чоловік, який раніше працював інспектором прикордонників, вирішив незаконно заробити на бажанні іншої людини потрапити на військову службу за контрактом... хоча зараз чоловіки, навпаки, шукають способи уникнути мобілізації.

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

30 січня 2022 року він отримав від одного з чоловіків 150 доларів як хабар за обіцянку допомогти йому влаштуватися на контрактну службу в армії. А вже 8 лютого той самий чоловік передав йому ще 550 доларів.

Експрикордонника успішно затримали копами при отриманні другої частини хабара. Сихівський районний суд Львова розглянув його справу та визнав винним у зловживанні владою для отримання неправомірної вигоди. Чоловік не заперечував своєї провини, визнавши на суді, що прийняв гроші за обіцянку допомогти іншій людині потрапити на військову службу в обхід законних процедур.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Мобілізація 2023: Фото: Youtube
Мобілізація 2023: Фото: Youtube

Він навіть просив суд про поблажливе покарання. Проте суддя присудив йому 2 роки позбавлення волі (ч.2 ст.369-2 КК України).

Залишається загадкою, навіщо саме чоловік звернувся до експрикордонника, якщо міг просто прийти до військкомату.

Нагадаємо, "мобілізаційний" збір із зарплат українців: кого може торкнутися такий платіж

Як повідомляв "Знай.uа", новий закон про мобілізацію можуть сильно змінити: чого чекати

Знай.uа писав, "ТЦК вже у Варшаві": уклоністів злякали повістками у Польщі