З кінця 2023 року прикордонники посилили контроль при виїзді з межі нашої країни. Зараз вони ретельно перевіряють документи, які дозволяють військовозобов’язаним чоловікам перетинати кордон.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в етері телемарафону "Єдині новини".

Черга на кордоні / фото
Черга на кордоні / фото

Він пояснив, що на сьогоднійшній день прикордонники працюють у рамках законодавства про перетин кордону иа правил які діють у період воєнного стану.

"Останнім часом ми спостерігаємо збільшення кількості спроб перетину кордону за допомогою підроблених документів, фальсифікованих документів або коли мета поїздки людини не відповідає нормі, за якою дозволено перетнути кордон", – розповів речник ДПСУ .

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Демченко зазначає про те, що зараз багато чоловіків намагається незаконно виїхати закордон, використовуючи для цього підроблені документи.

Українці за кордоном, фото з вільних джерел
Українці за кордоном, фото з вільних джерел

Щоб не допустити порушення законодавства, прикордонники ретельно перевіряють умови виїзду за кордон, зокрема й мають право вимагати від військовозобов'язаних документи з ТЦК, військово-облікові документи, де є відмітка про відстрочку від призову.

Такі вимоги змушують військовозобов'язаних, які мають підстави для відстрочки та хочуть виїхати закордоно, з'явитись до ТЦК, оновити свої дані і отримати необхідні для прикордонного контрою документи про військовий облік.

Нагадаємо, портал Знай інформував, "Або працюєш, або воюєш": чоловікам можуть запропонувати альтернативу армії

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Сергій Притула пояснив, чому українці не поспішають у військкомат: "Коли до тебе ставляться як до худоби..."

Також, наш портал інформував, "Всі, хто ще не...": зміни в мобілізації ще не прийняли, але українців вже запрошують у ТЦК