Українська монета номіналом 50 копійок, яка, на перший погляд, не коштує нічого, може принести своєму власнику до 11 тисяч гривень. Як виглядають цінні екземпляри, показали фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Українці можуть непогано заробити, якщо до їхніх рук потраплять незвичайні екземпляри монет. Наприклад, деякі 50-копійчані монети можуть принести від 1500 до 11 000 гривень.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Українська монета у 50 копійок 1992 року випуску та різновиду 3ВАг може бути куплена колекціонерами за пристойну суму - від 4 до 11 тисяч гривень. Відрізнити монету можна за товстим середнім зубом тризуба, а також гладким гуртом і гроном №1 - вона має 4 ягоди, а п'ята ягода злилася з вінком.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Дуже рідкісною вважається монета номіналом 50 копійок, випущена 2001 року. Вона була виготовлена ​​невеликим тиражем, тож колекціонери можуть заплатити за неї до 1500 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Приємний грошовий бонус принесе монета 50 копійок 1994 року різновиду 1.1АГм. Вона може бути оцінена у сумі від 2 до 4 тисяч гривень. Дізнатися цінну монету можна по ряду особливостей, зокрема: гурт з маленькою насічкою, маленький отвір у нижній частині тризуба, проміжок у вигляді трапецій між листком та відростком.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, місячна пенсія за монету: які українські копійки можуть зробити ваш гаманець "пухлішим".

Також наш портал інформував, повезти може кожному: як виглядають 50 копійок, які насправді коштують понад 300 доларів.

Крім того, ми писали, монети з цими особливостями дуже цінуються колекціонерами: які копійки можуть принести тисячі.