Схоже, що у країні-агресорі, яка веде криваву війну проти України, почалися великі проблеми внутрішньо-соціального характеру. У Башкирії через осуд місцевого активіста Фаїля Алсінова тисячі людей вийшли на протест. Відомо, що путінський режим звинуватив Алсінова у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Так, у Башкортостані, який є республікою Росії, Баймацький райсуд виніс вирок місцевому екоактивісту та екс-главі забороненої в Росії організації "Башкорт" Фаїлю Алсинову. Після цього в Башкирії почалися масові протести та сутички із силовиками.

Про це пишуть башкирські Telegram-канали.

Башкири протестують, скріншот: Telegram
Башкири протестують, скріншот: Telegram

Вирок Фаїлю Алсинову винесли за статтею про "збудження ненависті чи ворожнечі" (Частина 1 статті 282 КК РФ). Його засудили на чотири роки колонії загального режиму. Свою провину активіст не визнав.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Башкири протестують, скріншот: Telegram
Башкири протестують, скріншот: Telegram

Як зазначається, справу відкрили у квітні минулого року на прохання глави республіки Радія Хабірова, який зажадав притягнути активіста до відповідальності за звинуваченням у "розпалюванні міжнаціональної ворожнечі", "закликанням до антидержавних виступів"; і "до здійснення екстремістської діяльності", а також за "дискредитацію Збройних сил РФ".

Таким чином, протестувальники збиралися біля суду 15 і 16 січня з вимогою звільнення активіста. Однак, у середу, 17 січня, одразу після оголошення вироку Алсинову, поліція розпочала жорсткий розгін місцевих жителів, застосовуючи палиці, сльозогінний газ та світлошумові гранати.

Виходячи з цих місцевих Telegram-каналів, перед будівлею суду, як два дні тому, зібралися сотні людей. Вони скандують "Фаїль", "Свободу", "Своїх не здаємо". Повідомляється, що силовики затримали кілька десятків людей. Населення Баймака складає 17,7 тисячі осіб.

Після затримання кількох протестувальників силовики розпочали переговори. Силовики пропонують звільнити затриманих в обмін на розблокування території біля суду.

Нагадаємо, громадянська війна в Росії, вплив планет та довгоочікувана розв'язка: відомий астролог передбачив як закінчиться війна.

Раніше повідомлялося, обстріли та жорстка мобілізація: астролог про "гострі" подіях грудня.

Також, спецслужби РФ можуть бути причетні до блокування кордонів України — розслідування.