На Сонці стався подвійний спалах, який збурює геомагнітне поле Землі. Як наслідок, нашу планету накриє сильна магнітна буря. Про це йдеться на сайті відстеження космічної погоди Meteogant.

Найближча магнітна буря виникне вже 25 січня. За даними фахівців, потужне явище накриє Землю на два дні, протягом якого сила бурі триматиметься на високому рівні.

Потужна магнітна буря. Фото: скрін Meteoagent
Потужна магнітна буря. Фото: скрін Meteoagent

25 січня буря буде потужністю в 5 балі за К-Індексом (червоний рівень) та продовжить "штормити" ще 26 січня, з такою ж силою.

Ці бурі за даними сервісу будуть останніми в січні. З 27 числа потужність магнітних коливань не перевищувати 3 за К-Індексом (зелений рівень). Однак, при нових спалахах прогноз може змінюватися.

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Магнітні бурі можуть негативно впливати на самопочуття метеозалежних людей. Тому, в такі дні їм необхідно уважно ставитися до власного здоров'я.

магнітна буря
магнітна буря

Симптоми, які можуть виникати в метеозалежних людей:

  • головні болі та запаморочення
  • нудота
  • загострення хронічних хвороб
  • відчуття слабкості та сонливості
  • болі в спині, суглобах чи серцю
  • підвищення тиску.

Щоб уникнути неприємних наслідків таких явищ, фахівці радять дотримуватися здорового способу життя. В ці дні обмежте вживання алкоголю, жареної, жирної та гострої їжі. Більше часу проводьте на свіжому повітрі та провітрюйте кімнату.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, чому нам так погано взимку? Вчені пояснили, що не так із сезонною депресією та як її побороти

Раніше портал Знай інформував, сильні магнітні бурі накриватимуть Землю на декілька днів: коли в лютому потрібно бути обережними

Також наш портал повідомляв, вчені дізналися, чи є життя за межами Землі – це відкриття лякає